Задържан е служител на ГДБОП, искал „такса спокойствие“

0
64
ГДБОП
Снимка: ГДБОП

Арестуван е служител на ГДБОП за участие в престъпна група от полицаи, искала „такса спокойствие“ от търговци в столицата. Това обявиха зам.-главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. На задържания са  повдигнати обвинения за участие в престъпната група и лично укривателство.

Преди седмици бяха задържани четирима служители на Икономическа полиция от столичното Четвърто районно управление заради корупция. Те са обвинени за участие в престъпна група, а някои от тях и за подкуп. Към момента един от задържаните е пуснат под парична гаранция заради влошено здравословно състояние, докато другите са задържани за постоянно в ареста, пише „Днес“.

Задържаният е бивш служител в районното управление, но преди около година се е прехвърлил в ГДБОП. Установено е, че докато работел там, той е предупреждавал собственици на магазини за предстоящи проверки, касаещи продажби на фалшиви стоки, документирани били няколко такива случая.

Зам.-главният прокурор коментира и екстрадицията на Димитър Желязков – Очите от Турция. По думите му разследването срещу него е пред приключване – събрани са всички доказателства.

След като бъде върнат у нас, на Желязков предстои да му бъдат повдигнати обвинения и предявени материалите по делото. Прокуратурата ще поиска от съда да го остави за постоянно в ареста, допълни той.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов от своя страна коментира информацията, излязла в чужди медии за българин, който обучава и продава кучета за боеве в Англия. Той обясни, че е започнала проверка от ОДМВР Русе като въпросното лице не е криминално проявено и до момента не е попадало в полезрението на полицията.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments