Задържаха тримата младежи, рекетирали свои връстници в Плевен

0
554
Младежи рекетират в Плевен
Снимка Фейсбук,: Лидия Иванова

Задържаха трима младежи от Плевен, рекетирали и изнудвали по-малки деца. Двама от тях са криминално проявени, а единият е непълнолетен. На всички е било повдигнато обвинение.

Припомняме, че преди броени дни обезпокоена майка съобщи в социалната мрежа „Фейсбук“, че детето й системно било изнудвано и заплашвано от въпросната група. Синът й е само един от потърпевшите на бандата. Част от нея се състои от момчета с прякори – Васил Кочев – Васката, Баската, Чочо и Гуни.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=121571825627357&id=100033236210502

 

Децата са пазели в тайна от своите родители случващото им се до момента, в който майката разбрала за тормоза над сина й и историята се разплела. Той бил обект на тормоз повече от 2 месеца. След публикацията й, родители от квартала започнали да разпитват децата си.

Бизнесменът Костадин Недялков разбрал, че синът му е крил 2 години за тормоза:

„Тези 2 години е премълчавал защото е имало доста тежки сцени – хладно оръжие и боксове. По този начин извличат солидна парична сума.“

„Реално през януари научих, че е бил обект на систематичен тормоз и рекет, като общо са му взети над 80 лв. чрез 4-5 случая. Първо беше подложен на грабеж, беше му взет часовникът. Сподели ми, че вече психически не издържа на този тормоз“, разказва бащата на друго потърпевшо дете пред „Нова телевизия“.

Посегателствата са били на път да приключат, когато било разпоредено един от насилниците да бъде преместен в интернат. Това обаче не се случило, защото той избягал с майка си в Гърция. Останалите момчета от бандата живеели в общински жилища в Плевен. От Общината на града следят случая и са готови да преразгледат жителството на задържаните в общинските имоти.

Районната прокуратура в града е започнала и разпит на потърпевшите деца пред съдия. Предстои документиране на цялата престъпна дейност на групата, тормозила тийнейджърите.

Вижте снимки на обвинените:

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments