Родители предупреждават: Плевенска група младежи изнудват децата ни!

0
638
Младежи рекетират в Плевен
Снимка Фейсбук,: Лидия Иванова

Плевенска група младежи рекетират, заплашват и изнудват връстниците си. Част от тях са момчета с прякори Васил Кочев – Васката, Баската, Чочо и Гуни. Това твърди обезпокоена майка в социалната мрежа „Фейсбук“.

„Един баща се осмели да даде гласност, аз съм втората на която детето е потърпевшо, знам за още десетки с родителите на които ще се свържа тепърва“, пише Лидия Иванова.

„Хора, децата ни са бити изнудвани и заплашвани от тези момчета от години и се страхуват да споделят вкъщи. Моят син се е разминал с 200- 300 лева и заплахи, но има деца с възможности, които им пращат глоба от 2 години, само защото минават по улицата. Действат главно в района на площад „Македония“, училище „Анастасия Димитрова“ и „Иван Вазов“, така заплашват и всяват страх, че самата аз се страхувам“, добавя Иванова.

Жената е разпространила снимки на младежите и призовава: „моля всеки, който има проблем с тези хора да се свърже с мен, за да спрем тази банда престъпници.“

„Разпитайте децата си, Муки не е изолиран случай, той е бил част от тях. Прибират на децата всичко, което имат в себе си – 2, 3, 5лв и после уговарят дата и час за следваща по голяма сума. Децата се страхуват и не споделят в къщи, а им дават всичко с което разполагат“, добавя Иванова.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=121571825627357&id=100033236210502

Коментарите под публикацията са най-различни, но преобладават съветите – жената да се свърже с полицията.

Вижте снимки на обвинените:

 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments