Задържаха нападателя от Окръжна болница, подивял заради забрана да пуши

0
406
Счупената врата на Клиниката по ххирургия
Снимка: Болница Св. Анна

Нападателят от Окръжна болница е задържан. Мъжът е подивял, защото сестрите му забранили да пуши в отделението. След извършеното деяние той успя да избяга и беше обявен за общодържавно издирване. По-късно обаче сам се върна пред сградата на болницата, предаде „NOVA“.

Обяснил е, че е бивш полицай. Твърдял е, че не е посягал на никого. Сестра влязла в стаята му и сама се свила в ъгъла, без той да й е направил нищо.

Както Искра.бг ви съобщи от лечебното заведение обявиха, че 50-годишният Здравко Инджов е удрял, блъскал, душил и обиждал лекари и сестри в Клиниката по хирургия. Той е счупил и вратата на отделението. Преди това е сложил гумени ръкавици на камерите, за да не бъде заснето неговото нападение.

Здравният министър Кирил Ананиев осъди остро поредното посегателство над лекари. Той обеща, че неговият екип ще съдейства напълно на прокуратурата, за да бъде изяснен случаят в болница „Св. Анна“.

„Не приемам и осъждам всякакви такива форми на насилие над медицинския персонал в нашата страна. Върху жената е оказано и физическо, и психическо насилие.“, заяви Ананиев.

Той обясни, че очаква доклада на директора на болницата, който веднага ще бъде изпратен на главния прокурор.

Здравният министър съобщи, че като мярка срещу подобни нападения, се предвижда да бъде поставено видеонаблюдение във всички болници, оценявани като рискови.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments