Задържаха кметски син за лихварство в Шумен

0
157
Пари
Снимка: Министерство на вътрешните работи

33-годишен мъж е задържан по обвинения в лихварство, съобщиха от МВР. По непотвърдена информация става въпрос за сина на кмета на шуменското село Лятно Адил Ахмедов.

При претърсване на дома на задържания са открити и иззети 31 банкови карти, собственост на различни хора, писма от банки с посочени ПИН кодове на банкови карти, 11 чужди документа за самоличност /лични карти/, нотариални актове на имоти, запис на заповеди, договори, между които и 22 ипотечни, три тефтера с вписани имена и различни суми, извлечения от банкови транзакции.

В имота са намерени още множество чужди вещи и документи. Иззети са ключове за 27 моторни превозни средства, в дворно място към имота на 33-годишния са открити четири мотопеда, три мотоциклета и пет моторни превозни средства различни марки и модели, също чужда собственост. В къщата са намерени седем преносими компютъра, 13 мобилни апарата, 19 свидетелства са регистрации за моторни превозни средства – 17 от тях български, две с германска регистрация. Иззети са множество златни накити – пръстени, обици, гривни и синджири, както и сумата от 28 920 лева и 500 паунда. Открити и иззети са четири газови пистолета, 51 патрона с различен калибър /22, 25, 7,62 х54 и 9х19/.

„Скоро такава мащабна лихварска дейност на територията на област Шумен не е имало. Лицето, за която е била информацията, че извършва банковите сделки, е съдействало на досъдебното производство. Като е признал и ги е насочил към определени факти и обстоятелства“, заяви окръжният прокурор Маргарита Георгиева, цитирана от „Нова телевизия“.

Разпитани са свидетели, някои от тях пред съдия в Окръжен съд – Шумен. 33-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Работата по разследването на престъплението продължава под ръководството на окръжната прокуратура.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments