Задържаха двама, обрали чрез сила мъж до гарата в Шумен

0
26
Задържани
Снимка: МВР

Две лица са били задържани за побой и обир от мъж в Шумен, съобщиха от полицията.

29-годишен шуменец, криминално проявен с грабеж и държане на наркотични вещества е бил арестуван за срок до 72 часа с постановление на прокурор от ОП-Шумен. Работата по случая започнала на 28 ноември след получен сигнал от мъж, който съобщил около 18:00 часа на телефон 112, че е станал свидетел на грабеж в района на жп гарата в града. Той посочил, че докато чака влак на перона забелязал двама души, които разговаряли с мъж, използвайки сила му отнели сумата от 60 лева.

В хода на проведените незабавни действия с полицейски служители от Първо РУ-Варна и ЗЖУ-Варна двама шуменци на 29 и 25 години са били установени и задържани на жп гарата в морската столица. Случаят е докладван на дежурен прокурор от ОП-Шумен.

Работата по разследването за престъпление по чл. 198 от НК продължила по указания на Прокуратурата. В хода на документиране на престъплението са били проведени процесуално-следствени действия, разпитани са били свидетели.

Двамата са криминално проявени с държане на наркотични вещества и грабеж. Осъждани са. Изяснено било, че автор на грабежа е 29-годишният шуменец. Повдигнато му е обвинение, и е задържан за срок от 72 часа. Приведен е в ОС „Изпълнение на наказанията“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments