Задържаха двама мъже за кражба на катализатор в Пловдив

0
367
Катализатор
Снимка: ОДМВР-Пловдив

Двама мъже, единият от които е криминално проявен, са били арестувани за кражба на катализатор в Пловдив, съобщиха от полицията.

Около 02:30 днес автопатрул е извършвал обход в района на пловдивския квартал „Тракия“. Полицаите забелязали лек автомобил „Мазда“ на улица „Георги Данчов“ в града. Те се усъмнили в поведението на шофьора и го спрели за проверка. Колата била управлявана от 36-годишен мъж от старозагорското село Черна гора, а с него пътувал 25-годишен от същото село. Пътните полицаи извършили проверка и установили, че младежът е криминално проявен за кражби. Служителите на реда предприели проверка и на автомобила.

Катализатор
Снимка: ОДМВР-Пловдив

В колата двамата мъже превозвали автомобилен катализатор, акумулаторен шлайф, тръборез, батерии за шлайфа, крак за повдигане на автомобили и ножовка. Проверяващите се усъмнили, че с тези вещи най-вероятно мъжете извършват кражби. Двамата били откарани в участъка, където били разпитани. Криминално проявеният признал, че открития катализатор е свален от него и съучастника му, от лек автомобил „Форд Транзит“. Колата е била паркирана пред блок в квартала.

Извършителите на кражбата са били задържани в ареста първоначално за срок от 24 часа. Впоследствие на 25-годишния му е наложена 72-часова мярка. В хода на започнатото досъдебно производство, което се води под надзора на Районна прокуратура в Пловдив, разследващите събират още факти и за други извършени кражби на катализатори от задържаните.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments