Югозападното предприятие ще сезира прокуратурата за „Струма“

0
57
Незаконна сеч. Снимка: wikimedia commons
Снимката е илюстративна. Снимка: wikimedia commons

Сигнал до прокуратурата за временните пътища по новото трасе на магистрала „Струма“ ще подаде Югозападното държавно предприятие, предаде Би Ти Ви.

Строителните дейности събудиха съмнения за нагласен конкурс за изпълнението на отсечката на магистралата, тъй като са били извършвани преди да бъде избран изпълнител на обществената поръчка. Става дума за 7 километра временни пътища – повече от половината от тях са нови, а друга част – незаконно разчистени стари.

Във вторник вечерта фирмата „Пътпроект 2000″ пое отговорност за строителството в предстоящия за изграждане участък на магистрала „Струма“ в Кресненското дефиле. Фирмата е направила идейния проект на трасето на магистралата между Крупник и Кресна (лот 3.2), т.нар. източен обход на Кресна.

Правени са временни пътища и сондажи в Крененското дефиле миналото лято без знанието на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), каза Любен Симеонов, управител на „Пътпроект 2000“. От АПИ заявиха, че не са възлагали изпълнението на никакви дейности по трасето.

Очаква се да бъдат наложени санкции за държавни служители и фирмата, която пое отговорност за сондажите. Наказанието е до 15 000 лв.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments