Лесничеите не са реагирали на строежа на пътища край Кресна, държавата също не знае

0
153
Строеж лот 3.3, АМ
Строеж лот 3.3, АМ "Струма". Снимка: АПИ

По бъдещата отсечка от магистрала “Струма” през Кресненското дефиле са правени километри пътища и множество сондажи без знанието на държавата. Резултатите от разследването на Би Ти Ви бяха потвърдени от директора на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов.

Извършихме проверка и се оказа, че около 2 700 метра стари пътища са преминати с булдозер и са направени 3 800 метра нови пътища. Имаме 13 сондажа и 300 метра път в земеделски земи… Няма как това нещо да не бъде видяно, нямам обяснение защо няма информация. Или е немарливост, не мога да допусна нищо друго. При тези общо 7 км, които минати с булдозер, трябва да се е работило минимум месец“, каза той пред телевизията.

Категорично служителите, които са на място, са видели случая. Дали са го подценили, дали умишлено има някакво друго деяние, ще установим впоследствие и ще бъдат наложени наказания”, заяви ресорният директор в Изпълнителната агенция по горите Валентин Чамбов.

Знаейки, че в бъдеще там ще има голямо строителство, са преценили, че имат необходимите документи, и не са ги проверили. Само така мога да си обясня действията на тези служители”, предположи Чамбов и допълни, че в земеделското министерство и неговата агенция няма информация за строителството.

Във вторник вечерта фирмата „Пътпроект 2000″пое отговорност за строителството в предстоящия за изграждане участък на магистрала „Струма“ в Кресненското дефиле. Фирмата е направила идейния проект на трасето на магистралата между Крупник и Кресна (лот 3.2), т.нар. източен обход на Кресна.

Правени са временни пътища и сондажи в Крененското дефиле миналото лято без знанието на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), каза Любен Симеонов, управител на „Пътпроект 2000“. От АПИ заявиха, че не са възлагали изпълнението на никакви дейности по трасето.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments