Йотова откри новата учебна година в Българското неделно училище в Истанбул

0
8
Българското неделно училище, Илияна Йотова
Българското неделно училище, Илияна Йотова. Снимка: Президентство

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри новата учебна година в Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в град Истанбул, съобщиха от Президентството.

Броят на учениците нараства с всяка година, откакто е създадено училището през 2015 година, и предстои разширяването му с нови помещения – стартирало с десетима ученици преди седем години, днес учениците са 62-ма. Повишава се и интересът на техните родители да се запишат на курсове, за да усъвършенстват своя български език.

„Скъпи деца, вие сте наследници на много дълга и славна история на един народ и една държава, които разпространиха духовност и култура по целия свят“, посочи в приветствието си Илияна Йотова. Тя подари на училището български исторически книги.

На учителите вицепрезидентът благодари за усърдието и любовта към децата и към всичко българско.

„Вие успявате да привлечете интереса на децата, да посещават редовно училище и в почивния си ден да се учат да пишат красивите кирилски букви и да четат на български език. България е много по-голяма от своята географска територия. Духовната България трябва да пазим и да развиваме“, призова вицепрезидентът.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments