Йоан Матев за убийството в Борисовата градина: Не съм го извършил!

0
216
Йоан Матев
Йоан Матев. Снимка: Архив, Скрийншот от видео в YouTube

Днес обвиненият в убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина Йоан Матев заяви пред съда, че не е извършил престъплението, в което е заподозрян. Той за първи път даде обяснения по делото, но отказа да отговаря на въпроси от прокуратурата и съда.

Припомняме, че Матев е обвинен, че на 2 юни 2015 г. умишлено е намушкал с нож Игнатов в Борисовата градина в София. По време на извършване на престъплението той е бил непълнолетен. По делото днес в СГС започнаха пледоарии, очаква се след тях 5-членният състав да произнесе присъда.

Подсъдимият сподели, че е научил за убийството от социалните мрежи и медиите, предава „NOVA“. Досега той не е говорил за деянието, а обясненията бяха дадени преди да започнат пледоариите.

„Ходих на тенис тренировки от 10:00 до 12:00 часа. После излизах да обядвам и след това се връщах за следобедни тренировки по тенис. Понякога тичах сам в парка. Родителите са ни карали и взимали от тренировки. Не съм отсъствал от училище, за да се крия.“

Матев добави, че брат му е бил тормозен в полицията и заради това е наговорил глупости за случая. И добави, че не можел да си представи така да посегне на човек. Подсъдимият заяви, че не може да прецени дали лицето от видеото прилича на него по повод разпространените кадри от деня на трагедията.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments