Втори Международен фестивал на акварела ще се проведе в Пловдив

0
3
Акварел
Акварел. Снимка: Община Пловдив

Втори Международен фестивал на акварела ще се проведе в Пловдив от 7 до 11 юли, съобщиха от Общината. Той е организиран от Международното акварелно общество с куратор Селма Тодорова

Тази година домакин на изложбите, включващи повече от 160 селектирани творби, е Градска художествена галерия – Пловдив с две свои експозиционни пространства.

На 7 юли в 18:00 часа в Галерия „Капана” (ул. „Райко Даскалов“) ще се открие чуждестранната изложба. Международно жури в състав: Али Абас – Пакистан, Джансен Чоу – Малайзия, Миран Ким – Корея, Николас Лопес – Перу и Ричард Чао – Австралия селектира 120 автори на възраст от 14 до 35 години от 20 държави.

Общо 34-ма са номинирани, а сред тях 16 са наградени. Всички отличени автори, ще бъдат оповестени на тържествена церемония, на която ще бъде представен и каталогът от събитието.

Акварел
Акварел. Снимка: Община Пловдив

На 8 юли в 18:00 часа в Залите за временни експозиции (ул.“Княз Александър I”№15) ще се открие съпътстваща изложба „Майстори на акварела в България”, посветена на 10-та годишнина на IWS GLOBE. И двете изложби ще продължат до 26 юли 2022 г.

През дните на фестивала в галерия „Капана” ще се проведат демонстрации на майстори и млади художници – на живо и на запис, специално за събитието от различни краища на света.

Предстои колективно рисуване на 20-метров акварел на открито в двора Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов”. Гостите на фестивала ще рисуват на различни места в града, съобщиха още от местната управа. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments