Всеки четвърти млад българин иска да емигрира заради промени в климата

0
24
Илюстративна снимка: Пиксабей
Илюстративна снимка: Пиксабей

Всеки четвърти млад българин има желание да емигрира в по-студена дестинация. Причина са климатичните изменения, а данните са от проучване в Европейския съюз, което е разпространено от Европейската инвестиционна банка. То е обхванало 30 хиляди души, включително и от родината ни, предаде „NOVA“.

Иван Велков от Българската стопанска камера заяви тезата си, че сме южна държава и единствената посока, в която можем да разсъждаваме, е дали да не се преместим на север. Уточни, че разликите между екологичните и икономическите фактори трудно биха могли да се проследят.

По думите му страните, които са с по-развита икономика, имат и по-голям интерес към „зелените“ политики. Определи това като лукс на богатите.

По думи на юристът Теодор Димокенчев е нормално хората в България да се вълнуват повече от възможностите за закупуване на собствен автомобил и дом, отколкото от климата, независимо колко е важна темата за цялото човечество.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от