Връщат бебето на Симона от Смолянско

0
123
Бебе
Снимка: wikimedia commons

Още днес 26-годишната Симона от смолянското село Арда може да прибере бебето си. З-месечният Александър няма да бъде настанен в приемно семейство.

Решението на Районния съд няма да бъде обжалвано от дирекция „Социално подпомагане“ в Смолян. След като съдът отхвърли искането на социалните, младата жена отсече категорично, че иска детето да бъде върнато при нея веднага.

Причината социалните да отнемат бебето от майка му, беше постъпил устен сигнал от неонатолозите от МБАЛ „Братан Шукеров“ за дете в риск. Медицинският персонал установил, че при майката на детето се наблюдава интелектуален дефицит – отговаря мудно и неточно на задаваните въпроси. Новороденото беше настанено в приемно семейство веднага след изписването му от Родилното отделение на смолянската болница.

Стана ясно, че има подобрение в битовите условия в дома на фамилията в махала „Речани“, а с майката се работи по програма предложена от „Социално подпомагане“.

Съдбата на Симона трогна стотици хора у нас и в чужбина. Много от тях изявиха готовност да помогнат на майката да върне бебето си.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments