ВОЛЯ на Марешки напуска парламента

0
191
Председател на
Снимка: "Воля - българските родолюбци"

„Воля – българските родолюбци“ реши да напусне парламента. Това съобщи председателят на партията Веселин Марешки. Той не обяви мотивите за решението на партията му, но подчерта, че то е част от тяхната последователна политика.

Марешки обеща, че скоро ще даде още разяснения за решението на партията.

„Днес на съвещание на парламентарната група взехме решение също да напуснем парламента. За да няма фалшиви новини, реших лично да го съобщя. Причината не мога да ви ги споделя, защото продължават разговорите, те не са лесни“, обяви лидерът на ВОЛЯ.

Лидерът на най-малката парламентарна група подчерта, че ролята на ВОЛЯ в парламента е да „осветява манипулациите и лъжите в парламента, в политиката и в обществото, както и да сваля маските на фалшивите политици и партии“.

Припомняме, че първи депутатите от БСП решиха да бойкотират пленарните заседания в знак на протест заради приетите поправки в Изборния кодекс през февруари. Близо месец те не ходят на работа в парламента, а кворумът се осигуряваше от депутатите на ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и ВОЛЯ. Сега е възможно отново да има проблем с осигуряването на кворум, защото депутатите от ГЕРБ и „Обединени патриоти“ формират мнозинство от 122 народни представители, а ДПС традиционно не се регистрира в началото на пленарните заседания.

За кворума на парламента
В зала

ГЕРБ – 95 депутати
ОП – 27 депутати

Общо – 122 депутати

Извън зала

БСП – 78 депутати
ВОЛЯ – 12 депутати

Общо – 90 депутати

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments