Водолази търсят тялото на 14-годишното момиченце, което се удави в морето във Варна вчера

0
524
Море
Снимката е илюстративна. Източник: Pixabay

Все още не е намерено тялото на момиченцето, което вчера се удави в бурното варненско море. Трагедията се е разиграла в района на Калните вани, където след влизането си във водата 14-годишното дете е показало, че се нуждае от помощ, но междувременно спасителите помагали на друг.

Очевидци разказват, че те са реагирали със закъснение. Спасителите твърдят, че направили всичко възможно, за да окажат помощ и двете деца.

В търсенето тази сутрин са се включили водолази и военноморските сили.

Отговорникът за спасяването на Централния варненски плаж Герон Люсовски коментира за „NOVA“, че никой не се съобразява със сигнализацията, а именно да не влиза в морето при червен флаг:

„Това, което могат да направят спасителите, е да извикат хората да излязат.“

Люсовски попита къде са били родителите на децата. По думите му те са пристигнали около час и половина, след като е станал инцидентът.

Общо 26 спасители отговарят за Централния плаж, а в местността, където е изчезнало момиченцето, са шестима. Днес отново се очаква да има „мъртво течение“, а от утре вълнението да утихне.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от