Водолази от Бургас и президентът чистят морското дъно около Света Анастасия

1
126
Остров Света Анастасия
Остров Света Анастасия. Снимка: Община Бургас

Днес се провежда Ден на чистото море в акваторията на остров Света Анастасия. Водолази от клуб „Приятели на морето“ Бургас почистват морското дъно около туристическия обект. Президентът Румен Радев също се включи в почистване на морското дъно край остров Света Анастасия.

Инициативата се провежда за седма поредна година и има за цел да опази морската екосистема и да привлече внимание към важността на чистотата на морето.

Във връзка с обезпечаване на събитието от 08:30 до 13:00 часа в съботния ден ще бъде ограничен достъпът на моторни лодки в акваторията на острова. Освен това, за същия период ще бъде забранено използването на дронове в района. Тези мерки са необходими, за да се осигури безопасността на участниците и да се улесни провеждането на почистването.

Организаторите от клуб „Приятели на морето“ призовават всички желаещи да се присъединят към инициативата и да подкрепят усилията за опазване на морската среда. Събитието е отворено за доброволци и предоставя възможност за активно участие в благородна кауза.

Денят на чистото море е част от редица мероприятия, насочени към повишаване на екологичната осведоменост и грижа за природата. Водолазите, които ще участват в почистването, са подготвени и опитни, като се надяват да съберат значително количество отпадъци от морското дъно.

Инициативата привлече много участници и зрители, които подкрепят усилията за едно по-чисто и здравословно морско обкръжение.

Строги мерки за безопасност при транспортиране на машините за гласуване в Бургас

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
негреберорист!
негреберорист!
9 дни по-рано

Поредните пари на вятъра за глупости от некадърната антиобщинска пасмина в не община Бургас! Не знам до кога бургазлии ще им се връзват на тъпите герберастки номера? Отврат!