Строги мерки за безопасност при транспортиране на машините за гласуване в Бургас

0
43
Машина за гласуване
Машина за гласуване. Снимка: Искра.бг

Днес в Бургаския избирателен район започва транспортирането на машините за гласуване, които ще бъдат използвани по време на утрешния вот. Машините пристигнаха в складовата база късно снощи и бяха под полицейска охрана през цялата нощ. Охраната продължава и в момента, за да се гарантира безопасността им до доставката им в секционните избирателни комисии.

Комисар Марин Димитров, началник на „Охранителна полиция“ към ОДМВР-Бургас, разясни, че към 08:00 часа тази сутринта машините за гласуване в Бургаска област са били доставени още вчера.

„Всички машини ще бъдат разпределени във всички секционни избирателни комисии в региона, които са общо 731. Транспортирането на машините ще се осъществява чрез 19 лъча, като всеки един от тях ще бъде придружен от полицейска охрана. Това е мярка, взета за да се осигури безопасността и целостта на машините до момента на пристигането им в секционните комисии“, коментира комисар Димитров пред „NOVA“. Той продължи:

„Машините за гласуване пристигнаха в складовата база в Бургас късно снощи и бяха подложени на стриктна полицейска охрана през цялата нощ. Полицейските сили продължават да охраняват машините и по време на тяхното транспортиране, за да се избегнат инциденти и да се гарантира, че изборният процес ще протече гладко.“

Всички мерки са взети, за да се гарантира, че гласоподавателите в Бургаска област ще имат възможността да упражнят правото си на вот утре. Секционните избирателни комисии в региона са подготвени да приемат машините и да започнат работа своевременно, за да се осигури гладкото протичане на изборния ден.

Експерт по полицейска защита провежда семинар за служители на МВР и МО в Бургас

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments