ВМРО: Цинизъм е Делян Пеевски да говори за корупция

0
166
Делян Пеевски
Делян Пеевски. Снимка: Скрийншот от видео

„Българските институции са символ на държавността, а атаките между тях рушат доверието в българското общество и водят до разпад на държавността. Резултатите са налице – пълен хаос от промените в Конституцията, до попълването на квотата на конституционните съдии. Използването на уличен език и демонстрацията на обидно и пренебрежително поведение от страна на народни представители по отношение на президентската институция е напълно неприемливо.“

Това се казва в позиция на ВМРО – Българско национално движение, по повод поредния скандал между институциите. От партията посочват, публикуваме без редакторска намеса:

Цинизъм е как Пеевски, санкциониран по закона Магнитски за значителна роля в корупцията в България, е превърнат от Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и „сглобката“ в основен фактор в борбата с корупцията. Впрочем създаването на напрежение между институциите от Пеевски точно в този момент отклонява вниманието от големия скандал, наречен „Чаталджагейт“, в който министърът на финансите Асен Василев и депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер са замесени в сделки с апартаменти, сочени като корупционни.

За да обяснят своето предателство към българите, съешавайки се с коалицията Магнитски – Пеевски и Борисов, ПП-ДБ и цялата „сглобка“, която сътвориха, търсят враг.

Президентската институция се превърна в техен враг, като първо бяха орязани правомощията на президента и институцията – сведена до представителна длъжност. Сега превърналият се от обществен враг №1 в началник на „сглобката“ конституционалист и автор на промените в нея, председател на групата на ДПС в Народното събрание отново търси саморазправа с президента.

Управлява ни НЕкоалицията на онези, които до вчера се арестуваха, гониха и плюха. Хаосът е повсеместен, а доверието в държавността се разрушава пред очите ни.
България има нужда от възстановяване на реда и издигане на държавността и институциите на нужния пиедестал. Това няма да се случи с дребни сметки, подчинени на усвояването на европейски средства за пълнене на черни каси.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments