Владислав Панев: Има реална опасност ГЕРБ, ДПС и ИТН да имат мнозинство в следващия парламент!

0
77
Владислав Панев
Владислав Панев. Снимка: Facebook

Депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев написа пост в социалната мрежа Facebook, в който коментира наложеното от президента Румен Радев вето върху спорните промени в Закона за насърчаване на инвестициите. Той изрази опасения, че в 50-ия парламент ГЕРБ, ДПС и ИТН има реална опасност да имат мнозинство и да успеят да преодолеят всяко едно вето. И още:

„Радев наложи вето върху подобни промени в закона за околната среда и през 2017 година. То обаче не издържа, понеже ГЕРБ и патриотите тогава си имаха стабилно мнозинство. През 2022 г. върнахме двуинстанционното производство за големи национални обекти от 1 юли 2024 година (след два месеца и нещо). Отлагането беше по настояване на ИТН, тогава коалиционен партньор.

Тогава природозащитници бяха против този компромис, което щеше да означава, че приетите от ГЕРБ и патриотите разпоредби още щяха да си важат. И сегашните усилия просто нямаше да ги има.

Има напълно реална опасност след 9 юни ГЕРБ, ДПС и ИТН да имат мнозинство от над 121 гласа, достатъчни за преодоляване на всяко президентско вето. Защото те са единни, а демократичната общност не може да раздели куклите и парцалките. Дано не стигне дотам, защото ще е вредно за България.“

Илиян Василев: Корупцията стана официална програма на ГЕРБ!

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments