Владислав Горанов е извикан на разпит в МВР относно кюлчетата в спалнята на Борисов

0
28
Владислав Горанов
Владислав Горанов. Снимка: Скрийншот от видео на NOVA

Бившият министър на финансите Владислав Горанов е извикан на разпит в МВР, съобщават от „Сега“. Той ще трябва да даде показания относно проверката по скандалните снимки със златни кюлчета и пачки в нощното шкафче на Бойко Борисов.

Проверката започна след подаден сигнал от гражданското сдружение „БОЕЦ“. Те са намерили общо между снимките и твърденията на Васил Божков-Черепа. Той обяви публично през 2020 година, че в продължение на години е бил изнудван и се е наложило да плати 67 милиона лева рекет на Борисов, Горанов и шефа на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. Те от своя страна са се ангажирали да направят така, че лотарийният му бизнес да плаща по-ниски такси. 

Тепърва стана ясно, че прокуратурата сега опитва да установи кюлчетата и банкнотите по техните серийни номера. Миналата седмица на разпит в МВР беше и бившият премиер, който е заявил пред разследващите органи, че не знае кой е снимал в спалнята му в квартал „Бояна“.

Припомняме, че Владислав Горанов неотдавна бе разпитан и по скандала с джипа, обявен за издирване, с който той се опита да излезе в Сърбия през декември. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments