Вижте кои са кандидатите на ПП-ДБ и ГЕРБ за кметове на големите градове

0
132
Избори
Избори. Снимка: МВнР

Станаха ясни част от имената на кандидатите за кметове, издигнати от „Продължаваме Промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ и от ГЕРБ за предстоящия вот през октомври, предадоха от „NOVA“.

Както е добре известно, кандидатурата им за градоначалник в София е Васил Терзиев. Във Велико Търново коалицията залага на Йордан Терзийски. В Благоевград партията подкрепя Методи Байкушев. Кандидатът за Пловдив е Ивайло Старибратов. Рена Стефанова е предложението им за градоначалник на Русе, а Любен Иванов – на Видин. Номинацията на ПП-ДБ за Ловеч е Искрен Арабаджиев, а за Пазарджик – Петър Куленски.

Формацията подкрепя независимия Станислав Владимиров за кмет на Перник, който по-рано тази година напусна БСП. В Благоевград ГЕРБ подкрепя Илко Стоянов, който през 2021 г. беше издигнат от „Има такъв народ” /ИТН/.

В Монтана от ГЕРБ обединяват сили със СДС за настоящия кмет Златко Живков. В Кюстендил партията подкрепя независимия и сегашен градоначалник Петър Паунов. В Силистра ще бъде издигнат депутатът и бивш областен управител Ивелин Статев. В борбата за местния вот остават и настоящите кметове от ГЕРБ: Живко Тодоров – в Стара Загора, Даниел Панов във Велико Търново и Калин Каменов във Враца. За нов мандат начело на Бургас партията застава отново зад Димитър Николов.

Номинацията за Казанлък е на сегашната кметица Галина Стоянова, а в Хасково партията отново подкрепя Станислав Дечев. От партията все още не са споделили кой ще е техният кандидат за София.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments