Вицепрезидентът: България не е само негативни класации, имаме много какво да покажем на света

0
42
Илияна Йотова
Илияна Йотова. Снимка: Президентство

„България не е само първенец в негативни класации. Не е малка страна. Имаме много какво да покажем на света. Духовната империя България няма граници.“

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на 50-годишнината на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в село Орешак, община Троян. Юбилеят беше отбелязан с ретроспективна изложба „Традиция с бъдеще“.

 

„Този остров – опора на миналото, традициите и обичаите, заслужава нашето уважение, особено в днешния свят на войни, когато се говори повече за продажба на оръжие, отколкото за мир, на тежки икономически и социални кризи, във време, когато дребни политически сметки опитват да рушат държавността“, посочи Йотова.

Вицепрезидентът поздрави всички, които половин век развиват Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в село Орешак, разпространяват българските традиции и занаяти по света и привличат интереса на чуждестранни партньори.

„Традициите и паметта са живителните сокове, които ни правят силни българи. Българската памет трябва да предаваме на поколенията“, подчерта Йотова.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments