Ветеринарен лекар: Куче оцеля два дена във водния ад в Карловско

0
316
Куче
Куче. Снимка: Ivelina Nedkova

Ветеринарният лекар Ивелина Недкова сподели в социалните мрежи покъртителни кадри на оцелели животни след наводненията в Карловско. Жената изказа и искреното си съжаление и за загиналите.

Тя изрази емоциите си в следния пост с думите:

„Адът е слязъл на земята…

Тонове кал, трупи, коли, покъщнина… Хората са евакуирани…животните…те са последната грижа. Няколко овце тичаха притеснени около полуразрушеният си обор – едната още мокра и кална, скоро я бяха извадили от калта, котки стояха на разрушените огради на домовете си. Удавени вързани кучета… Има и тичащи отвързани…

Сърцето ти се свива, напират сълзи. Трябва да се стегнеш… Продължаваш да обхождаш с мисълта, че някое животно може да е оцеляло и да е затрупано.
Разчиствайки коритото на реката, двама мъже откриват живо голямо каракачанско куче. Той вероятно е влачен от водата и затиснат от огромни дървета. Оцелял е два дни във водния ад и само размерът му го е спасил. Изтощен и 2 пъти по тежък от залепналата кал по козината, но с очи пълни с надежда.

Огромно благодаря на истинските мъже, които помогнаха да бъде изваден и след това да го натоварим в колата. Към момента е обездвижен и без чувствителност на заден крак и опашка. Утре рентгенът ще покаже повече. Оказана му е първа помощ с медикаменти.

Благодаря на Тити Георгиева, че не го подмина, въпреки че къщата й е цялата залята, на Иван Иванов и Соня Ченешева, затова че винаги при нужда са до мен. На Румен Недков, че все още ме търпи.

Обмисляме стартиране на дарителска кампания.“

Източник: Ivelina Nedkova

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments