Велинградчани протестираха срещу изграждането на 5G антена

0
117
Бившият диетичен стол
Бившият диетичен стол във Велинград. Снимка: Скрийншот от видео на "БНТ"

Велинградчани протестираха срещу изграждането на 5G антена на мобилен оператор. Те са притеснени за здравето си и искат да се спрат дейностите. Демонстрантите поискаха общината да се намеси.

Предвижда се базовата станция на оператора да бъде изградена в рушащата се сграда на бившия „диетичен стол“, която през годините се е превърнала в сборище на наркозависими. Това изкара местните на протест, които са притеснени за здравето си.

„Не сме съгласни с поставянето на такива антени, които вредят на здравето на нашите деца, на животните, на растенията и на всичко около нас.“, коментираха те пред „БНТ“.

Монтираните стълби върху съоръжението са опасни за здравето, добавят още те.

Собственик на сградата е здравното министерство. Въпреки това хората поискаха община Велинград да окаже съдействие.

„Сградата е безстопанствена, стълбите не са обезопасени. Виждате тук, наблизо има и детски площадки, играят децата и в крайна сметка не се знае дали някое дете няма да се покатери горе, на високото. Мен, лично, това ме притеснява.“, аргументира се кметът Костадин Коев.

След недоволството е била сформирана работна група, която е сезирала здравното министерство и Регионалната дирекция за национален строителен контрол относно притесненията на хората и състоянието на сградата.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments