Великобритания с повече поставени бустерни дози от Израел

0
13
Коронавирус във Великобритания
Снимка: Pixabay

Обединеното кралство изпревари Израел в надпреварата за бустерна ваксинация срещу COVID-19, предадоха от „London Evening Standard“. Великобритания е разпределила втория най-голям дял на поставени трети дози, след като броят им се покачи до 45,2%. Приложените бустерни дози в Израел възлизат на 44,9%.

Обединеното кралство обаче изостава от Чили, където обхватът с трета доза е 52,7% от населението. Израел беше една от първите страни, които имунизираха голяма част от гражданите си 2020 година, но оттогава процесът се е забавил. Около 63% от населението там е ваксинирано с две дози – много назад от Обединеното кралство и други европейски страни.

Израел ще е първата страна в света, която ще въведе четвърта доза от COVID ваксините за хората над 60 години. Ваксинацията ще продължи и през празничните дни до 26 декември. Запазените часове в страната са около 200 хиляди часове за трета доза. В сряда са били приложени 1,06 милиона ваксини, което е рекорден брой. От тях 968 665 са били бустерни дози.

Здравният министър Саджид Джавид благодари на служителите и доброволците на Националната здравна система. Той каза, цитиран от „Фокус“:

Благодаря Ви за всичко, което сте направили и всичко, което правите – тази Коледа и през цялата година. Продължавате да бъдете най-добрите от всички нас – постигате феноменални неща и с гордост ви наричам колеги.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments