„Възраждане“ заплаши с нов протест срещу „Зеления сертификат“

0
35
Костадин Костадинов
Костадин Костадинов. Снимка: ПП "Възраждане"

От ПП „Възраждане“ заплашиха с нов протест срещу „Зеления сертификат“. Причината е, че премиерът Кирил Петков не е изпълнил поетия от него ангажимент до 2 февруари да има решение кога ще отпадне тази рестриктивна мярка и при какви изисквания, предаде „БНР“.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов подчерта, че след проваленото заседание на комисията, която е трябвало да се занимава с този въпрос, не е било свикано следващо такова. Той подчерта, че те са изтърпели достатъчно време и са проявили необходимата толерантност.

Но търпението им вече се е изчерпало и затова е било взето решение да се организира нов протест. Костадинов беше категоричен, че явно диалогът с тях не е желан, а именно в политическите институции се създават проблемите. Затова те ще разговарят отвън – на улицата.

Решението на коя дата ще бъде протестът ще бъде взето другата седмица. Демонстрацията ще се проведе в рамките на следващите 10 дни. Ще бъде взето и решение къде точно ще се състои протестът, както и в какъв формат ще бъде той. Но Костадинов разкри, че нямало да бъде като предишния, а доста по-различен от него.

Костадинов посочи още, че ако сега се обади премиерът единственото, което искат да чуят е на коя дата ще отпадне „Зеленият сертификат“, нищо повече.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments