„Възраждане“ напомни на президента, че има внесено искане за свикване на КСНС

0
36
ПП "Възраждане"
ПП "Възраждане". Снимка: ПП "Възраждане"

На 20 юни 2024 г. започва изборната процедура на Патриарх на Българската православна църква. Тъй като ние от „Възраждане“ разпознаваме намеса на чужда държава в този избор и опасност от овладяване от страна на САЩ на Българската православна църква, сме изпратили искане до президента да свика Консултативен съвет за национална сигурност по този въпрос. Вече седмица нямаме отговор, а процесът по избор на Патриарх върви с пълна сила, а финална дата е 29 юни 2024 г. Това посочиха в своя позиция от ПП „Възраждане“. И още:

„Припомняме, че Българската православна църква е един от стълбовете, важни за националната сигурност на страната ни, и е недопустимо тя да бъде овладявана от чужди агенти на влияние, представяни като духовници. Очевидна е ролята в този процес на овладяване на Българската православна църква от страна на САЩ.

Очевидно е, че той се осъществява с любезното съдействие на Вселенския патриарх, и някои български митрополити и епископи, които нарушиха канона и служиха с разколници в Турция. И Българската православна църква, също като българската държава, е водена по украинския сценарий. Църквата ни е водена към разкол като украинската, а държавата ни към война като украинската държава. Ако искаме да преценим какви биха били последиците от този разкол, всеки от нас може внимателно да се запознае с разкола в украинската църква, с гоненията и физическите посегателства над свещениците там.

Единната и независима църква е важен съставен елемент за единната държава. Неслучайно в исторически план, винаги когато държавата ни е губила независимостта си, заедно с нея своята независимост е губила и църквата. Искаме президентът Румен Радев незабавно да свика Консултативен съвет за национална сигурност по въпроса с вмешателството на САЩ в избора на Български патриарх, което представлява заплаха за националната сигурност на България.“

Благослав Михайлов: Проблемът с ПП „Величие“ е, че са заграбили своето богатство от ръцете на българския народ!

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments