Възможности за сътрудничество в областта на рибарството обсъдиха зам.-министър Стратев и посланикът на Уганда

0
62
Заместник-министър Деян Стратев и посланик Н. Пр. Стефън Мубиру
Заместник-министър Деян Стратев и посланик Н. Пр. Стефън Мубиру. Снимка: МЗХ

Възможности за сътрудничество в сферата на рибарството и аквакултури – това са обсъдили заместник-министърът на земеделието и храните доц. Деян Стратев и извънредният и пълномощен посланик на Република Уганда Н. Пр. Стефън Мубиру.

По време на среща в сградата на Министерството на земеделието и храните /МЗХ/ посланик Мубиру е заявил, че се интересува от опита на България в сектор „Рибарство“. Заместник-министър Стратев му е отвърднал, че у нас с успех се реализират от години проекти по европейската Програма за морско дело и рибарство в различни програмни периоди. Той е добавил, че предстои прилагането на мерки от Програмата за периода 2021-2027 г., като много бенефициенти ще имат възможност да се възползват от тях.

Двамата са дискутирали възможността експерти от Уганда да бъдат обучени от български специалисти в областта на рибарството. Зам.-министърът е изтъкнал, че в България има университети, които подготвят висококвалифицирани кадри в тази сфера, както и във всички направления на селското стопанство.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments