Във Видин търсят решение на проблема с интензивния трафик на тирове към Румъния

0
1395
Камиони
Камиони. Снимка: Искра.бг

Мерки и механизми за ограничаване трафика по Международния път Е-79 на работна среща в Областна администрация-Видин. В дискусията взеха участие областният и заместник областният управител, представители на ОДМВР, Гранично полицейско управление, Сектор „Пътна полиция“, видинския отдел на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ и управата на „Дунав мост“ Видин-Калафат.

По време на срещата бяха повдигнати актуални теми, свързани с организацията на движението към Румъния, както и намаляване предпоставките за пътно транспортни произшествия. Участниците в дискусията изтъкнаха, че трафикът към гранично контролно пропускателните пунктове Връшка чука и Брегово също е увеличен, а между селата Димово и Бела има четири участъка с концентрация на пътни инциденти.

Бе изразено единодушното мнение, че причините за проблема с опашките с тежкотоварни автомобили са комплексни. Решение в дългосрочен план би било изграждането на високоскоростния път до Ботевград, както и разширение на капацитета на Гранично контролно-пропускателния пункт

Като една от причините за увеличения трафик на тежкотоварни автомобили към Видин, бе изтъкнато преустановеното ползване на фериботите при Оряхово и Никопол, поради ниското ниското ниво на река Дунав.

От ОДМВР отбелязаха, че служителите на реда осъществяват пропускателен режим, но стои проблемът със спешните случаи.

Обсъдена бе и тревожната тенденция товарните автомобили да преминават през града, както и автомобили, превозващи опасни товари, в момент, когато се извършва ремонт на централния булевард „Панония“.

Ще се търсят опции за справяне с проблема, който от години не намира своето решение, за да опази живота и здравето на всички жители на видинска област.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments