В Русе събират средства за паметник на Васил Левски в Молдова

0
26
Тараклия, Молдова
Тараклия, Молдова. Снимка: Община Русе

В Русе събират средства, с които да подкрепят инициативата на българската общност в молдовския град Тараклия за изграждане паметник на Васил Левски. По този повод в дунавския град на 30 май от 18:00 часа в Голямата зала на Доходно здание ще се проведе благотворителен концерт. Събраните средства от мероприятието ще бъдат дарени за изработката на монумента, който трябва да бъде монтиран пред открития наскоро Младежки мултикултурен център с името на Апостола в молдовския град.

Участие в концерта ще вземат формации от Общински детски център за култура и изкуство – Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Зорница“ и Хоровият състав към него, Фолклорен танцов ансамбъл „Русчуклийче“ и Детска вокална група „Слънце“.

Общински младежки дом ще се включи с изпълнения на Танцово студио „Импулс“, Фолклорно танцово студио „Зора“ и Вокално студио за поп и джаз пеене „Икономов“. Ученици от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, обучаващи се в специалността „Класически танц“ и Формация за модерен балет „Мираж“ ще представят свои композиции.

Билети на стойност 5 лева могат да бъдат закупени от 29 май до началото на събитието на касата на Доходно здание. Във фоайето ще бъдат поставени и урни за доброволни дарения.

През месец март Общински съвет-Русе на свое заседание гласува да бъдат отпуснати 10 000 лева от общинския бюджет за изграждането на паметника на Апостола в Тараклия. Идеята среща подкрепата и на Асоциацията на българите по света, както и на Община Варна, като до този момент са получени доброволни дарения и от други страни.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments