В няколко областни града учениците от I до XII клас преминават към онлайн обучение

0
488
Онлайн образование
Онлайн образование. Снимка: Pixabay

Всички ученици от I до XII клас преминават от утре към онлайн обучение. Отнася се за областите София, Видин, Габрово, Кюстендил, Монтана, Стара Загора и Перник. Това разпореди в своя заповед министърът на образованието и науката Николай Денков. Заповедта на МОН е в съответствие с разпоредбите на здравния министър от вчера.

От просветното министерство уточниха, че са предложили на здравното присъственото обучение в общините с над 750 заразени на 100 000 да бъде удължено до края на седмицата за предучилищните групи и за учениците от I до IV клас. Аргументът на МОН за това предложение е, че родителите на малките ученици имат нужда от време, за да организират грижата за децата си вкъщи по време на занятията от дистанция.

До 16:00 часа днес обаче съгласие от страна на здравното ведомство не е получено и по тази причина е издадена заповед за цялостно онлайн обучение, считано от четвъртък. Министър на образованието коментира пред „БНР“:

В случая те са чули нашето предложение, обсъдили са експертно, но не се съгласиха, така че въпросът трябва да е към тях, не към мен. В момента, в който падне под 750 човека на 100 000, ние преминаваме в другата ситуация, в която ще има ротация. Ако паднат под 500, тогава отиваме в другата ситуация, в другата зона, така че е ясно, но кога ще се случи, отново ще кажа – зависи от поведението на всички нас.“

Николай Денков подчерта, че една от причините за забавянето при издаването на неговата заповед е бил опитът да бъде нападнат от протестиращи в столицата срещу „Зелените сертификати“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments