В неделя затварят за движение участък от Южната дъга на Околовръстното в София

0
302
Ремонт на път
Ремонт на път. Снимка: Pixabay

Затварят в неделя сутрин участък от Южната дъга на Околовръстното шосе в София. Автомобили няма да могат да се движат по него от 07:00 до 10:00 часа. Става въпрос за участъка между пътните възли „Лозен“ и „Герман“. Движението ще се извършва по обходен маршрут. Рано сутринта в неделя, когато трафикът е по-малко, ще се монтира втората от общо три пасарелки на мястото.

Първата беше монтирана на 14 март в района на кръстовището за село Лозен. Утре ще се изгради втората. Тя ще е между Лозен и Герман и ще обслужва бъдещите спирки на градския транспорт, съгласно одобрения идеен проект на Столична община. Третата ще бъде преди кръстовището за Герман в посока от АМ „Тракия“ към „Младост“.

И трите съоръжения ще бъдат с нощно осветление, настилка и парапети. Те ще бъдат покрити и хидроизолирани, а металните им елементи ще бъдат поцинковани и прахово боядисани. Предвидени са асансьори, които ще осигурят достъп на майки с детски колички, възрастни хора, хора с увреждания и велосипедисти.

6-километровият участък от Околовръстния път по договор трябва да е готов до края на 2021 г., но с темповете, с които строителите работят се очаква обектът да завърши по-рано. Изпълнени са всички мрежи от инженерната инфраструктура, изградени са съоръженията в отсечката и са положени долните асфалтови пластове. В момента се извършват довършителни работи по тротоарите и кръговите кръстовища на пътните възли. Предстои при подходящи метеорологични да започне полагането на последния износващ асфалтов пласт.

С разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път в отсечката от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“, което стартира през октомври 2019 г., съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция, съобщиха още от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments