В неделя в лознишкото село Тръбач ще има избори за кмет

1
27
Гласуване
Гласуване. Снимка: Искра.бг

Сектор „Български документи за самоличност“ /БДС/ при ОДМВР-Разград ще съдейства на гражданите, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за кмет на с. Тръбач, община Лозница на 23 юни 2024г.

Припомняме, че до избори се стигна, след като досегашният им избраник Айдън Ахмедов е починал.

В седмицата преди 23 юни, когато ще се проведат изборите за кмет на с. Тръбач е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи /лична карта или личен/зелен паспорт/, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

В сектор БДС при ОДМВР-Разград е създадена следната организация за работа:

  1. В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването и или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт ) или лична карта с изтекъл срок на валидност;
  2. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 21.06.2024 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

  1. Гражданите лично да подадат искане в сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Разград или в сектор БДС при Районно Управление-Лозница за дните от 17.06.2024г. до 22.06.2024 г. от 08:30 ч. до 17:00 ч. и на 23.06.2024 г. от 08:30 ч. до 19:00 ч.
  2. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас за за кмет на с.Тръбач, общ.Лозница, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.
  3. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде в РУ-Лозница или ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация. Те са единствено да послужат пред Секционната избирателна комисия и са валидни за изборния ден.

Радев: Спортът изгражда психическа и физическа устойчивост в младите хора, необходими за развитието ни като успешна държава

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] В неделя в лознишкото село Тръбач ще има избори за кмет […]