В Кърджалийско обстановката остава сложна, има села без ток и вода

0
193
Река
Снимка: Pixabay

Влакова мотриса днес дерайлира в района на село Подкова. Причината са паднали на релсите скали. Пострадали хора няма, но ситуацията в района остава сериозна поради изсипалите се проливни дъждове от последните часове, предават от „БНР“.

6 населени места са останали без ток заради повреди по електропреносната мрежа, „проблеми с електрозахранването има и в Черноочене, Паничково, Комунига и в Железник“, поясни областният управител Даниел Делчев. По негови думи силният вятър и тежкият мокър сняг имат главна заслуга за бедственото положение.

4 са селата, останали без вода, тъй като придошлата река Върбица наводни помпена станция. Очаква се скоро да се приключи с подсушаването на помпените агрегати, както и ремонта на ел. таблото, за да се възстанови водоподаването.

Кметовете могат да разчитат на помощ от държавата, увери областният управител, позоваващ се на думите на министър Рашков, че докладните записки от проблемните места „максимално бързо ще бъдат разгледани“. След което „да може да получат съответните общини финансова помощ“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments