В Каравелово и Богдан напредва почистването на къщите и дворовете с малка техника

0
36
Отстраняване на пораженията
Отстраняване на пораженията. Снимка: Министерство на отбраната

310 доброволци и 55 военни са работили в карловските села Каравелово и Богдан днес. Те са чистили къщи и дворове, подпомогнати от значителен брой малки булдозери, тип „бобкат“. В село Слатина се допочистват 3 обществени сгради от доброволци от община Трявна, съобщи областният управител на област Пловдив Ангел Стоев, който е в постоянна координация с кмета на Карлово Емил Кабаиванов и ръководителите на място от страна на 61-ва Стрямска бригада.

От Националното представителство на студентските съвети днес са се включили със 62-ма младежи в Богдан, а 80 доброволци от столична верига магазини работят в двора на читалището на Каравелово, обясни Стоев. По данни на щаба общият брой на почистените къщи днес е 35 – съответно – 20 в Каравелово и 15 в Богдан.

За утре е създадена организация за работата като на място са координаторите от армията и заместник-кметове на община Карлово Данка Зидарова-Люртова и Николай Цветков и кметовете на селата.

„Призовавам още веднъж хората с добри сърца да се притекат на помощ и утре, за да използваме хубавото време и да приключим максимално бързо с почистването на къщите на пострадалите домакинства“, заяви още Ангел Стоев.

В момента в района работи и тежка техника – багери, булдозери и самосвали, с които се разчистват деретата, речните корита и работят по изграждането на временни мостовете. Припомняме, че и в трите села електрозахранването е възстановено на 100%, без улично осветление, тъй като е разрушена инфраструктурата.

Водата е възстановена на 50%, като предстои възстановяването на водопроводите. Осигурена е 200 тона минерална вода от „Държавния резерв“ и в селата вече пристигнаха 4 тира от нея.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments