В един от сигналите, които от ОЗБГ са подавали за „Росенец“, фигурира името на Димитър Николов

0
742
Стефан Петров
Стефан Петров. Снимка: Искра.бг

В един от сигналите, които от Организация за закрила на българските граждани /ОЗБГ/, са подавали за „Росенец“ фигурира името на кмета на Бургас Димитър Николов. Това разкри пред журналисти представителят на родолюбивата организация Стефан Петров. Той обясни, че разпарчатосването на земите в парка се е случвало и през последните 15 години, по времето именно на ГЕРБ и ДПС.

Днес в Община Бургас се извърши проверка, като екипът запази пълно мълчание пред медиите. Засега с позиция не са излезли и от местната управа. За разлика от тях от Областната администрация съобщиха официално, че на място при тях са били изискани документи от екип на „Икономическа полиция“ и областният управител проф. Мария Нейкова и администрацията оказват пълно съдействие на проверяващите. Изисканите документи били свързани със заповед от минал период за имоти в лесопарк „Росенец“ с цел изясняване на обстоятелства.

Пред журналисти Стефан Петров беше категоричен още, че виновните трябва да бъдат наказани според нормите на закона.

„Силно се надявам, че ще има успех проверката. Ние преди няколко дни бяхме и при областния управител Мария Нейкова, за да й предложим да продължи борбата, защото както всички знаят, имаше обявена обществена поръчка за събарянето на незаконните сгради, но така и никой не се яви, за да бъде реализирана. Затова ние от Организация за закрила на българските граждани искахме по някакъв начин да съдействаме. Така че искрено се надяваме, че нещата ще се доведат до край“, коментира представителят на ОЗБГ Бисер Русимов.

„Толкова години има оглушително мълчание. Надяваме се с новия политически проект и смяната на партийни и други кадри тези проверки да не останат ей така във времето, а наистина да има арестувани хора. Хора, които да си понесат отговорността по закон за тези безчинства, безобразия и корупционни схеми, които са извършвани през годините“, категоричен беше Стефан Петров.

 

Той подчерта, че ако наистина проверките бъдат направени качествено и количествено, то всичко ще стане ясно и виновните ще си понесат отговорността. От своя страна Бисер Русимов подчерта, че се е доказало вече кои са незаконните сгради в „Росенец“. Не е могло да се докаже чие притежание са и кой ги е изградил.

„Другото, което се опитахме да установим в разговора с областния управител е случаят с прекараните партиди за ток, вода и подобни и да видим на кой сега прекарани тези партиди, което все още е неизвестно“, обяви Русимов.

Той каза, че говорим за цяла верига от корупционни схеми и на всички е известно кой стои зад това. Сега въпросът е да бъде доказано.

Журналистите успяха да видят пред сградата на общината едно от поемните лица, които са се разписали при изземването на документи. Той каза, че се казвал Илиян и живеел при свой приятел в ж.к. „Братя Миладинови“, защото бил бездомен. Не бил от Бургас, но бил женен в морския град. Пред медиите Илиян призна, че не е трезвен, защото от сутринта е изпил сериозно количество алкохол. Съгласил се да се подпише и да стане поемно лице, защото нямал какво да губи.

 

Илиян излезе от Община Бургас с подаръчна торбичка. В нея имаше бутилка вино и канцеларски материали, които той гордо държеше и показа на журналистите. Интересен е и фактът, че мъжът твърдеше, че документите, които били иззети от проверяващите, били за хлебозавод.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments