Увеличението на заплатите е неизбежно, смята Горанов

0
79
Министър на финансите Владислав Горанов
Снимка: Министър на финансите Владислав Горанов

Увеличението на заплатите е неизбежно заради дефицита на работна ръка. Това посочи финансовият министър Владислав Горанов по време на X конгрес на КТ „Подкрепа“. Днес синдиката празнува своята 30-годишнина, която съвпада и с рождения ден на основателя й д-р Константин Тренчев.

Над 2 млн. домакинства у нас нямат нито едно дете, само 300 хиляди са с две или повече, отчетоха от трибуната. Оттам се включи и лидерът на КНСБ Пламен Димитров, който подчерта, че за успеят да върнат за три години 100 000 българи от Молдова и Украйна, за да променят демографията, им трябват само 200 млн. лева на година. Той допълни още, че за четири години могат да се достигнат средните доходи за Европа.

1,7 млн. сега са под прага на бедност, подчерта той, предават 24 часа. 8,2 пъти е разликата между най-високата и най-ниската заплата в страната, а в отделни случаи разликата надхвърля 100 пъти.

На конгреса са още президентът Румен Радев, кметът на София Йорданка Фандъкова, омбудсманът Мая Манолова, вицепремиерът Марияна Николова, социалният министър Бисер Петков.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments