Унищожават градинка с дървета в ж.к. „Възраждане“ в Бургас: Граждани излизат на протест

0
186
Градинка в Бургас
Градинка в Бургас. Снимка: Иван Георгиев Чачевски, Фейсбук

Предстои унищожаване на зелени площи в ж.к. „Възраждане“ в Бургас, алармират притеснени граждани. 

Слънчевата градинка, намираща се в края на улица „Фердинандова“ ще остане в миналото. Заедно с нея ще бъдат отсечени дървета на повече от 60 години, за да се издигнат две нови сгради.

Схема на района на градинката
Схема на района на градинката. Снимка: Иван Георгиев Чачевски, Фейсбук

Опити това да се случи се правят отпреди 3 години. През 2019 година парцелът от зелена площ бива преобразуван в частна собственост, след което бива продаден „по някакъв начин“ на Александър Христов и още трима души, разказва общественикът Иван Чачевски. По негови думи:

„Един път сме пускали жалба, Общинският съвет в Бургас спря намеренията им, но сега съдът е отменил жалбата и те пак се опитват да постигнат своето. Тук са маркирали две огромни дървета, които сега искат да отрежат, защото трябва да се направи път от „Цариградска“ към градинката. И после трябва да се изрежат още поне 10 дървета там, където ще се застроят кооперациите. Това означава, че от общо 15 дървета ще останат само 2, което е кощунство. Цялата зелена площ ще остане история!“

Градинка в Бургас
Градинка в Бургас. Снимка: Иван Георгиев Чачевски, Фейсбук

Днес, от 18:00 часа, на протест срещу строежите ще излязат местни жители, загрижени за зеленината в своя красив град. Те канят всички граждани, еколози и общественици да ги подкрепят срещу поредното безумие, което предстои да бъде реализирано. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments