УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив откри изцяло реновираната Клиника по урология

1
19071
Реновирана клиника
Реновирана клиника. Снимка: УМБАЛ "Свети Георги"

С официална церемония и водосвет бе открита изцяло ремонтираната Клиниката по урология към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив. Обновяването е част от стратегическия план на ръководството за поетапна реновация на всички клинични звена в болницата.

Реновирана клиника
Реновирана клиника. Снимка: УМБАЛ „Свети Георги“

На освещаването присъстваха изпълнителният директор на лечебното заведение проф. д-р Карен Джамбазов, Негово Високоблагоговейнство Ставрофорен Свещеноиконом Протосингел на Пловдивска Митрополия Тодор Хаджиев,
зам.-директорът по Диагностична и лечебна дейност на База 1 проф. д-р Жанет Грудева, началникът на Клиниката по урология проф. д-р Маджид Кадим и целият му екип, както и други началници на отделения и клиники.

Реновирана клиника
Реновирана клиника. Снимка: УМБАЛ „Свети Георги“

Д-р Кадрим благодари на проф. Джамбазов и ръководството на болницата от името на целия екип и от свое име за усилията, които са направили този ремонт възможен:

„Нашите пациенти заслужават да получат не само адекватна болнична помощ, но и да бъдат настанени в чудесни битови условия”.

Проф. Джамбазов от своя страна заяви, че в последно време в болницата има много поводи за радост:

„Ремонтът е мечта и на цялото ръководство още от преди 10 години. Не само този, а и на всички клинични звена, отделения и структури. Днес сме тук по повод това хубаво събитие, но искам да подчертая, че вие, екипът сте по-важни. Работейки в прекрасни условия, вие ще осигурите най-добрата грижа за пациентите. Знаем, че професионалното ви ниво е високо, но и те трябва да се чувстват и комфортно”.

Той подчерта, че УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив е на първо място по приходи като болница, без просрочени задължения. Напомни, че в момента на територията на лечебното заведение на бул. Пещерско шосе 66 се реализират проекти за над 72 милиона лева, за да се осигурят все по-добри условия за дейността на медицинските специалисти, администрацията и студентите и да се постигне възможно най-доброто и професионално ниво. Изпълнителният директор изката благодарности към г-н Гергов неговата подкрепа по време на пандемията, благодарение на която болницата успява да построи лаборатория за диагностика на COVID-19.

Цялостният ремонт на Клиниката по урология е с цел да се създаде комфорт в обслужването на пациентите и модернизация на облика. Подменени са дървените врати с нови алуминиеви, а витрината във фоайето е вече с двойна витрина и закалено стъкло и автоматично затваряне.

Подменена е водопроводната инсталация, като и всички тръби, кранове и сифони. Санитарните помещения са обновени с нови плочки, смесителни батерии, мивки и моноблокове. Монтирана е нова антибактериална ПВЦ настилка, окачени тавани и нова електроинсталация, включваща кабелоносеща и контактна система, осветителна и слаботокова инсталация.

Изградена е централна инсталация за отопление, вентилация и климатизация чрез VRF система, осигуряваща необходимия микроклимат през всички сезони. Ремонтът е на стойност 1 686 577,70 лв. без ДДС.

Клиниката по урология към университетската болница е една от водещите в страната, известна с лечението на сложни случаи и със своя млад екип от изключителни лекари и медицински специалисти. Те не само осигуряват високо професионално ниво на лечение, но и непрекъснато се стремят да подобряват качеството на грижите за пациентите.

Стефан Гамизов: Българите се оказаха съвсем прилично цивилизовани европейци

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Браво
Браво
1 месец по-рано

Ма гледайте да не правите половината урология в КОВИД ОТДЕЛЕНИЕ КАКТО БЕШЕ ПРЕЗ 2021 МАМА ВИ АЛЧНА ПРОКЛЕТА.6 СТАИ ПРАЗНИ НО ИНЪЧЕ СТРАШНИЯТ ВИРУС СЕ ПРЕГРАЖДАШЕ С ЕДИН ПАРАВАН!!! МАНИПУЛАТОРИ ДОЛНИ ДА ГОРИТЕ В АДА МЪРШИ ПРОКЛЕТИ ПРИЗНАЙТЕ СИ,ЧЕ ГРАБИХТЕ ПАРИ ОТ СЗО ЗА ДА ИЗБИВАТЕ НАРОДА ЗОРЛИН ОТ ТАЗИ ИЗМИСЛИЦА КОВИД!!!