Ултрамаратонец пробягва 720-километровото поречие на Дунав, за да прочуе маршрута

0
195
Ултрамаратонецът Владимир Ставрев
Снимка: Скрийншот от видео на NOVA

Българският ултрамаратонец Владимир Ставрев ще опита да пробяга България от единия до другия край по поречието на река Дунав, съобщиха от „NOVA“. 720-километровия участък от видинското село Куделин до Дуранкулак е най-дългият туристически маршрут в страната.

Ставрев се надява да изтича разстоянието за 7 последователни дни, въпреки високите температури от 40 и повече градуса. Той призна, че е усетил дискомфорт от горещините сега в Лом, докато изминаваше 90-километровия участък от Куделин до града. То му отне по-малко от 12 часа, след което спря да почине за кратко и да обядва.

Минавам тези места за първи път и страшно много ми харесват.

39-годишният мъж е участвал в десетки състезания в страната и в чужбина, докато паралелно учи педагогика. Сега е решил да подхване това ново предизвикателство, за да спомогне да се популяризира маршрута по поречието на реката. Очаква се за седемте дни той да премине през 17 града и 62 села като по пътя, за да поддържат духа на Ставрев, към него ще се присъединяват любители бегачи.

Организаторът Борис Бегъмов също смята маршрута за един от най-интересните не само на Балканите, но и в Европа. Предоставял красиви гледки и било интригуващо как може да се развие икономически от гледна точка туризъм.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments