Уличиха кмета на Горна Оряховица в конфликт на интереси заради майка му

0
537
Николай Рашков
Николай Рашков. Снимка: Николай Рашков, Фейсбук

Антикорупционната комисия уличи кмета на Горна Оряховица Николай Рашков в конфликт на интереси, защото е продал общински имот на майка си.

Миналото лято Николай Рашков се явява на търг и фирмата му печели продажбата на общински имот за 613 хиляди лева в Горна Оряховица. Според заповедта на тогавашния кмет Добромир Добрев сумата е трябвало да бъде платена към общината на 9 август. През ноември Николай Рашков спечели местните избори и стана новият кмет на Горна Оряховица и прехвърли фирмата на майка си.

На 24 ноември вече като кмет Рашков подписва договора за продажбата на земята с майка си и парите са внесени в общинския бюджет. След подаден сигнал за конфликт на интереси Комисията за противодействие на корупцията направи проверка и уличи Рашков в конфликт на интереси, наложи му глоба от 5000 лева и му отнема надницата от 225 лева на датата, когато е сключил договора.

При установяване на конфликт на интереси при кмет следва свикване на общинската избирателна комисия и прекратяване на правомощията на кмета.

Във Фейсбук профила си Рашков посочи, че ще обжалва решението пред Великотърновския административен съд и след това, ако е нужно, във Върховния административен съд.

Министерство на земеделието отпуска 109 млн. лева за развитието на рибарството и аквакултурите до 2027 г.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments