Украинецът Юрий Щонда: Извинявам се на ограбените в Бургас, искам вкъщи при бебето ми

5
5491
Юрий Щонда
Юрий Щонда. Снимка: Искра.бг

„Извинявам се на пострадалите лица и ако съдът ми се довери, аз няма да се укрия. Моля, да бъда пуснат под домашен арест и да се прибра вкъщи при жена ми, дъщеря ми и шестмесечното ми бебе“.

Това заяви днес в съда задържаният за кражба украински гражданин Юрий Щонда. Той допълни, че голямата му дъщеря е днес празнува рожден ден и става на 9 години. Думите му не смилиха съдия Тодор Митев, който наложи най-тежката мярка за неотклонение на обвиняемия – „задържане под стража“

46-годишният чужденец бе задържан, след като е ограбил жилище в бургаския ж.к. „Изгрев“, като е успял да задигне сумата от 4000 лева, 4500 евро, златни накити, четири броя мъжки часовници, две бутилки колекционерско уиски и други вещи. Кражбата е  била извършена в петък, като според прокуратурата той е използвал модерни технически средства, за да проникне в апартамента. 

Само за няколко часа той е задържан, като у него са намерени част от откраднатите суми и вещи. Към него има повдигнати две обвинения – за притивозаконно отнемане на чужди вещи и за държане на пистолет с два пълнителя към него, както и 46 броя патрони, представляващи боеприпаси. Оръжието и боеприпасите са открити при проведено претърсване и изземване в жилището във Варна, обитавано от обвиняемия.

Пред съда днес от прокуратурата напомниха, че Щонда от скоро е в България, не работи и има опасност да се укрие. Поради тази причина настояха той да бъде задържан за постоянно в ареста.

Служебната защита на задържания напомни, че той е с чисто съдебно минало, не оспорва извършеното деяния и е съдействал изцяло на разследващите органи след задържането си. 

Как Странджа спаси жителите на Средец от чумата в края на XVIII век

Абониране
Известие от
guest

5 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Роев
Роев
29 дни по-рано

Да беше си седял на гъза

Доктор Щтросмайер
Доктор Щтросмайер
28 дни по-рано

Пращай го на фронта, дошъл тук да краде. Там ще го излекуват

Знайко
Знайко
27 дни по-рано

Следва чемодан-вокзал-домой и Зеленият ще го излекува бързо на първа линия на фронта.

НАГЛИТЕ УКРИ
НАГЛИТЕ УКРИ
27 дни по-рано

Разпръснаха ги в Европа апсолютно незаконно,да ни ограбват и сучат от данъците.КАЖЕТЕ МИ НЕ СА ЛИ ЗА ЕБАН ТРЕТОПОЛОВИТЕ ОТ БРЮКСЕЛ??? И ПОД ТЕРАСАТА МИ СЕ НАСТАНИХА ЕДНО СЕМЕЙСТВО УКРИ КАЗВАМ ВИ НАГЛИ, ДОЛНИ И ПРОСТИ СА ТОЧНО КАТО ЦИГАНСКИ КАТУН.ЕВРОАТЛАТИЗМА СЪСИПА ИВРОПА С КАКВА ЛИ НЕ ПАПЛАЧ.ВСИКИ НЕЗАКОННО ПРЕБИВАВАЩИ ТРЯБВА ДА БЪДЯТ ИЗГОНЕНИ ОТ ТУК И ЕВРОПА ТОВА Е РЕШЕНИЕТО НИ ЗА СТАБИЛЕН ЕС!!!

Гадниукраинци
Гадниукраинци
27 дни по-рано

Ето ви украйнците вижте ги най мръсната сган. Избягал от дълга си като мъж да защитава родината си дошъл тука със подкупи и подмолност да краде България. Кара сигурно джип за 100 000Е апък опъва субсидия и живее и ни диша от въздуха безплатно. Продажници мръсни