УХТ с атрактивни демонстрации на международни изложби

0
71
Университет по хранителни технологии
Университета по хранителни технологии. Снимка: УХТ

Студенти и преподаватели от Университета по хранителни технологии /УХТ-Пловдив/ ще се включат активно в програмата на 8-ото издание на международните изложби АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2023, които се провеждат в Международен панаир-Пловдив.

„Подготвили сме за гостите атрактивни демонстрации с възможност за дегустации“, каза доц. Десислава Вангелова, преподавател в катедра „Технология на месото и рибата”.

На 21 февруари на щанда на университета в 11 палата от 10:00 до 12:30 часа ще бъде направена демонстрация на хляб, хлебни изделия и сладкарски продукти по нови рецепти. А от 14:00 до 16:00 часа е презентацията на атрактивна и иновативна опаковка за бутилки, изработена от студенти по „Биотехнология“. Една от най-предпочитаните специалности в УХТ – „Туризъм“, ще се представи от 12:30 до 14:00 часа.

Близалки, бонбони и козметични продукти на студенти от „Технология на парфюмерийни, козметични и ароматно-вкусови продукти“ ще могат да се пробват на 22 февруари между 10:00 и 12:30 ч. Веднага след това на щанда идва ред на подбрани млечни продукти, сирена, леберкез и шунка от бут, поднесени със сосове -кетчуп и горчица, и съчетани с вино и бира. Те ще бъдат представени от студенти от специалностите „Технология и качество на храните“ и „Технология на виното и пивото“.

В програмата на 23 и 24 февруари преди обяд се включват студентите от „Кетъринг”, “Хранене и туризъм“, “Анализ, контрол и екология на храните”, а следобяд ще се представят специалностите “Топлинна, хладилна и климатична техника” и “Компютърен инженерен дизайн” от Техническия факултет, които ще демонстрират различни апарати и упражнения.

Конкурсът „Избор на потребителя“ е сред най-очакваните от изложителите и се организира от УХТ и Международния панаир. В него посетителите отново ще оценяват качествата на експонатите – храни и напитки. Студенти и преподаватели от УХТ ще анкетират гостите, след това ще ги обработят, за да определят най-харесвания продукт.

„В конкурса участие вземат наши и чужди производители с традиционни и иновативни продукти“, съобщи доц. Кремена Никовска.

Кои са най-добрите храни и напитки ще стане известно на 24 февруари в 16:30 часа в зала „Европа“, когато е награждаването на победителите.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments