Ученици облякоха тениски с надпис „Днес още има робство“ и се включиха в „Поход за свобода“

0
314

Десетки бургаски ученици облякоха черни тениски с надпис „Днес още има робство“ и се включиха в „Поход за свобода“. Те застанаха в редица по един на площад „Кирил и Методий“, носейки лозунги „Само 1% от жертвите на робството се спасяват“, „Днес има повече роби, откогато и да е било в човешката история!“ и „Премахване на робството стъпка по стъпка“. След това тръгнаха в посока сградата на общината, жп гарата и се върнаха до БулевАрт на Часовника, за да се включат в концерт на рапъра Ф.О. и други изпълнители, подкрепящи каузата.

Целта на манифеста е да покаже, че проблемът със съвременното робство продължава да е актуален и днес.

Както по-рано Искра.бг писа, „Поход за свобода“ се провежда за шеста поредна година. Той се организира по повод Европейския ден за борба с трафика на хора, който беше вчера, и събира граждани с активна позиция, партньори и съмишленици в борбата с трафика и търговията с човешки животи.

Събитието се провежда в над 450 града в повече от 50 страни по цял свят. В България организатор е Фондация „А21 България“ – глобална неправителствена организация, чиято основна цел е да се бори срещу трафика на хора, с цел трудова и сексуална експлоатация. 13 от всеки 100 000 българки днес попадат в някаква схема на робство, затова повече хора в България трябва да чуят за това и да се „екипират“ със знание за превенция и предотвратяване на робството, обясняват организаторите.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments