В 26 града у нас ще се проведе „Поход за свобода“

0
76
Поход за свобода
Снимка: A21 Bulgaria, ‎Поход за Свобода 2019 - Бургас, Facebook

За шеста поредна година ще се проведе „Поход за свобода“. Той е по повод Европейския ден за борба с трафика на хора (18.10) и на него ще се съберат граждани с активна позиция, партньори и съмишленици в борбата с трафика и търговията с човешки животи.

„Поход за свобода“ се провежда в над 450 града в повече от 50 страни по целия свят. В България организатор е Фондация „А21 България“. Очаква се днес походи да има в 26 населени места, сред които са Велико Търново, Добрич, Варна, Габрово, Смолян, Монтана, Плевен, Бургас, Пловдив и София.

От Фондация „А21 България“ споделят, че правят манифеста, за да покажат, че проблемът със съвременното робство продължава да е актуален и днес.

„Ние сме против отнемането на човешката свобода и вярваме, че заедно можем да сложим край на робството веднъж завинаги.“

Походът в Бургас ще тръгне от площад „Кирил и Методий“, ще премине пред общината до жп гарата, след което ще се върне до сцена БулевАрт на Часовника, за да се включи в концерт на рапъра Ф.О. и други изпълнители, подкрепящи каузата.

В Похода ще участват ученици от СУ „Кирил и Методий”, СУ „Иван Вазов”, Гимназия по туризъм и др. средни училища в морския град.

Фондация „А21“ е глобална неправителствена организация, чиято основна цел е да се бори срещу трафика на хора, с цел трудова и сексуална експлоатация. 13 от всеки 100 000 българки днес попадат в някаква схема на робство, затова нашата задача е повече хора в България да чуят за това и да се екипират със знание за превенция и предотвратяване на робството.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments