Ученическият институт на БАН започва прием на проекти за изследователска дейност

0
28
БАН
БАН. Снимка: Българска академия на науките

Ученическият институт на Българската академия на науките /УчИ-БАН/ обявява прием на ученически проекти за Ученическата научна сесия /УНС/, която ще се проведе през ноември 2023 година. Целта е да даде възможност за изява и развитие на ученици до XII клас със склонност към изследователска дейност.

Всеки ученик може да участва с до два проектa, като това включва етюди, картини, бижута, скулптури или музикални произведения. Постъпилите задания се рецензират и оценяват от специалисти в съответната област. Авторите на най-високо оценените проекти получават награди, както и едномесечен стаж в научно звено на академията. Така те ще имат възможност да общуват с учени в областта на проекта, да споделят опит, да ползват библиотеки, лаборатории и др.

Ученическият институт ще осигури ментори от институтите на БАН, които ще оказват научно-методична помощ на десет малки учебно изследователски общности, които ще бъдат сформирани на конкурсен принцип. С предимство са екипи от учители и ученици, които развиват своята изследователска дейност в STEM центровете в страната.

Учениците могат да изпращат своите разработки по пощата на адрес: ул. „15 ноември“ №1, София 1000, или да използват онлайн системата за подаване на документи.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments