Цветанов: Няма да управляваме от джипка, раздаваща безотчетно пари

0
81
Цветан Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: Скрийншот от видео на "Републиканци за България"

Нека у вас не остава усещането, че „Републиканци за България“ ще се управлява от джипка, от която безотчетно ще се раздават пари.

Това заяви бившата дясна ръка на премиера Цветан Цветанов по време на днешното учредяване на политическия си проект „Републиканци за България“. Той заяви, че е щастлив, че българи от чужбина са се върнали, за да станат част от неговия проект.

Цветанов побърза да подчертае, че не иска проектът му да бъде лидерски – на един човек, а да има изпълнителен съвет и редовна смяна на председателя на партията. По тази причина и мандатът на един председател би бил 4 години, с невъзможност за повторен такъв.

Преди седмица бившият втори в ГЕРБ представи Инициативния комитет на партия „Републиканци за България“. Той се състои от 89 души, като в него влизат и бивши членове на ГЕРБ като Джема Грозданова, бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов и бившият кмет на Банско Георги Икономов.

Основните принципи, които „Републиканци за България“ ще отстоява, съгласно устава си, са равенство, просперитет, демократизъм и правов ред.

По-рано този месец политикът изрази очакванията си стотици хиляди от подкрепилите ГЕРБ на предишните избори (около 1,14 млн. души) да не го направят на предстоящите избори и партията на Борисов да не получи повече от 500 хил. гласа.

Бившият зам.-председател обаче подчерта, че основната цел на „Републиканци за България“ не била да привлече разочарованите избиратели на ГЕРБ, а хората, които не гласували. Цветанов се надява тези, които не са упражнявали конституционното си право от години да припознаят неговия проект и да го подкрепят.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments