Цвета Галунова за корупцията: Отровата на нашето общество – борим се със симптомите, а не с проблема

2
247
Цвета Галунова
Цвета Галунова. Снимка: Личен архив

Цвета Галунова – кандидат за народен представител в 50-то Народно събрание, с иновативен подход при борбата с корупцията. Какво е нейното решение за този наболял проблем в България?

„Корупцията – тази голяма болка, която продължава да трови нашето общество. Години наред сме се борили срещу корупцията, но вместо да изчезва, тя изглежда все по-силна. Това ни показва, че се борим със симптомите, а не с корена на проблема.

Искам да ви разкажа за нещо, което научих от посланика на Индия: в тази страна се борят с корупцията по два основни начина. Първият е чрез създаване на институции, които активно преследват, разкриват и наказват корупционни практики. Вторият метод е чрез даване на добър пример от висшите етажи на властта.

Веруюто е, че ако лидерите не се поддават на корупция, по-трудно и тези под тях ще нарушат закона! Това е подход, който бихме могли да приложим и у нас. И основното, което подчерта той бе: борим се всеки ден!

Дългосрочното решение не е просто в наказанията, а в изграждането на култура на честност, морал и възпитание, където корупцията няма почва. Моралът се формира в семейството, училището и всяка клетка на нашето общество. Ако за момент изместим фокуса от борба срещу корупцията и го насочим към това да се борим за насаждането на повече честност и прозрачност в политиката, ако започнем да подкрепяме политиците, които не само обещават, но и реализират своите идеи в действия, ако подкрепим законодателните мерки с дълбоко културно и образователно възпитание в морал, ще започнем процеса по изкореняване на това зло.

Проблемите, създадени от корупцията, могат и трябва да бъдат решени от политиците, които искрено работят за добруването на нашата държава. Подкрепете тези, които демонстрират реални действия, а не само декларират намерения. Нужни са ни нови политици.

Вярвам, че заедно можем да построим България, в която корупцията е изключение, а не правило. Това е процес, който можем да започнем още днес.“

Подкрепете Цвета Галунова с бюлетина номер 24 и преференция 104.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Цвета Галунова е гражданска квота в листата за НС на БСП 4-ти МИР Велико Търново

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Цвета Галунова за корупцията: Отровата на нашето общес… […]

trackback

[…] Цвета Галунова за корупцията: Отровата на нашето общес… […]