Цвета Галунова: Българската музика трябва да звучи повече в националния ефир

3
257
Цвета Галунова
Цвета Галунова. Снимка: Личен архив

„Знаете ли, че българската музика в българския ефир е едва 11%? Това е тревожен факт, който застрашава нашата културна идентичност.“

Това написа кандидатът за народен представител Цвета Галунова. Тя допълва, че е израснала с българската музика, която е изиграла важна роля в нейното възпитание и изграждане на ценностна система. По думите ѝ е много важно да се борим за запазването на тази част от нашата култура, която е застрашена от ерата на глобализацията и комерсиализацията

Ето какво предлага Цвета Галунова:

„Идеята за квоти в националните медии получи широка подкрепа от българските изпълнители и творци, с които заедно преминахме през много предизвикателства през 47-ото Народно събрание. Каузата продължава да е жива и ние не се отказваме, защото вярваме в силата на българската култура.

През цялото това време, в което се борим за по-голямо място, отредено на българското, често чувам аргумента, че ако един продукт е качествен, той ще намери своето място на пазара. Но истината е, че в днешно време няма комисии, които да оценяват качеството. Харесва се това, което се налага, а истината е, че голяма част от българските творци са заложници на мениджърски интереси.

Вярвам, че музиката предава послания и докосва душите на хората. Красивите български текстове, основани на литературни произведения, възпитаха у мен добродетели. Нежните мелодии, създадени от истински инструменти, създадоха усещане за хармония и романтика. Запомнящите се гласове на нашите изпълнители правят така, че дълго да си припяваме красивите припеви и куплети. Иска ми се бъдещите поколения също да могат да се докоснат до тази красота.

Сега е моментът да продължим тази битка. Вярвам, че 50-ото Народно събрание може да направи крачка напред и да въведе необходимите законови промени, които ще осигурят повече българска музика в националния ефир. Музиката трябва не само да забавлява, но и да възпитава, да предава послания и да докосва душите на хората.

Нека заедно подкрепим българските творци и култура!“

 Подкрепете Цвета Галунова с бюлетина номер 24 и преференция 104.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Цвета Галунова е гражданска квота в листата за НС на БСП 4-ти МИР Велико Търново

Абониране
Известие от
guest

3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Цвета Галунова: Българската музика трябва да звучи пов… […]

trackback

[…] Цвета Галунова: Българската музика трябва да звучи пов… […]

trackback

[…] Цвета Галунова: Българската музика трябва да звучи пов… […]